Preskoči na vsebino

KIP “RADIANT – TRADITION IN CULINARY INNOVATION: FROM MINOR TO MAJOR” V PORTU, PORTUGALSKA

KIP “RADIANT – TRADITION IN CULINARY INNOVATION: FROM MINOR TO MAJOR” V PORTU, PORTUGALSKA Objavljeno: 6. 12. 2024

Univerza v Portu, v sodelovanju z Univerzo v Gentu in Univerzo v Vigu, vabi na KIP “RADIANT – Tradition in culinary innovation: from minor to major”, ki bo potekal:

  • Spletni del: 10.–21. februar 2025
  • Fizični del: 24.–28. februar 2025 v Portu, Portugalska

O programu

Raziskujte, kako tradicija in inovacije oblikujejo prihodnost gastronomije! S pomočjo praktičnih delavnic, študijskih obiskov in interdisciplinarnih pristopov bodo udeleženci spoznavali:

  • Raznolikost in biodiverziteto prehrane za zdravje in trajnost.
  • Inovacije prehrambnih izdelkov s potrošniške perspektive.
  • Povezavo med starodavnimi in sodobnimi tehnikami kulinarične obdelave.
  • Kulturni, socialni in zgodovinski pomen hrane.

Program vključuje:

  • Spletne lekcije o prehranski inovaciji, simboliki hrane in kulinaričnih tehnikah.
  • Fizične delavnice: terenske raziskave, razvoj receptov, priprava jedi in degustacije.
  • Kulturne oglede: raziskovanje gastronomskih posebnosti Porta, vključno z obiski tržnic, vinogradov, sirarn in drugih tradicionalnih pridelovalcev.

Rok za prijave je 19. december 2024.

Več informacij najdete tukaj.

Kontakt: bip.erasmus@um.si

Program bo izveden kot kombiniran intenzivni program Erasmus+. Študenti ste upravičeni do Erasmus+ štipendije. Aktualni razpis najdete tukaj.


BODITE SPROTI OBVEŠČENI

Vse aktualne informacije v zvezi z mednarodnim sodelovanjem, bomo objavljali v Erasmus novicah.

Na njih se lahko naročite na tej povezavi.

Deli objavo:
Zapri